MY STORY
Een trompetgeluid kan zo persoonlijk zijn als een stem. Wie zacht en warm wil klinken, gebruikt the warm breeze: daarbij blaas je langzame, en dus warme, lucht.
Gerben Klein Willink weet die warmte als geen ander te gebruiken. Zijn warme, omfloerste trompetgeluid en lyrische manier van spelen geeft hij de ruimte op zijn eerste solo-album A Warm Breeze.
Eric Vloeimans
"Mooie muziek, mooie sound, leuke stukken, heel compact en je houdt het binnen een atmosfeer"
​
NTB “… er ontstaat een sfeer die werkelijk magisch is.”
​
Jazzflits “…hij ontpopt zich als een mooie fluistertrompetist”
​
JazzHalo(B) "Hij laat zijn trompet lyrisch zingen, puur akoestisch, slechts geruggensteund door piano of cello."
​
Na meer dan tien jaar op grote podia bij o.a. Chef’Special, Room Eleven, Claudia de Breij, Caro Emerald en Young Sinatras is het voor Gerben Klein Willink nu tijd de eigen sound en muziek te laten horen die in al die jaren van binnen is gegroeid. Na zijn reizen langs al die verschillende stijlen neemt hij je in zijn eigen composities nemen mee naar de intimiteit van de zolderkamer, waar veel ideeën zijn ontstaan. Muziek die de ruimte geeft die je voelt als je in de weidse natuur staat. Muziek die je helpt ontsnappen aan de hectiek en drukte van de stad.
​
Gerben Klein Willink over het album:
"De afgelopen jaren heb ik met veel plezier met drie verschillende pianisten duo opnames gemaakt; Rein Godefroy, Jasper Slijderink en Pieter de Graaf. Ik heb getracht de composities zo te schrijven dat de desbetreffende pianist er goed bij past en dat het hem inspireerde om zijn eigen invulling eraan te geven.
Inspiratie voor mijn muziek vind ik bij neo-klassieke/minimal componisten zoals Arvo Part, Philip Glass, en ik hou erg van de Scandinavische jazz muzikanten zoals Jan Garbarek, Nils Petter Molvar, Arve Henriksen, omdat zij veel ruimte laten horen in hun muziek. Ik was gegrepen door de duo albums die Ack van Rooyen heeft uitgebracht. Als je daarna luistert heb je het gevoel dat je heel dicht bij de muzikanten bent. Dat heb ik bij mijn composities in mijn achterhoofd gehouden en in de keuzes die gemaakt zijn in de productie. Bij dat laatste heeft Jonas Pap (naast engineer ook cellist) mij ontzettend geholpen.
Naast dat een aantal titels zijn opgedragen aan mijn dierbaren (For Nicola, Spike, Luna & Broer) refereert de titel 'hidden impact' aan het gelijknamige boek van Babette Porcelein. Een boek over hoe we verstandig met de "resources" van de aarde om moeten gaan. Het zorgde voor goede inzichten voor mij om bewuster te leven. Dit zou elke Nederlandse burger verplicht moeten lezen. Dan kunnen we misschien voorkomen dat de zomerse 'warm breeze' de komende jaren niet altijd een hittegolf is.
​